Το ξενοδοχείο Kandalama καμουφλαρισμένο από τη φύση στη Σρι Λάνκα

Το ξενοδοχείο Kandalama Hotel βρίσκεται στην Dambulla της Σρι Λάνκα και δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει τουρίστες που επισκέπτονται την αρχαία πόλη Sigiriya. Η Aitken Spence Hotel Group σχεδίαζε αρχικά να κατασκευάσει το ξενοδοχείο δίπλα στο βραχώδες φρούριο της Sigiriya. Ωστόσο, ο αρχιτέκτονας Geoffrey Bawa επέμεινε να αφήσει έντεκα χιλιόμετρα μεταξύ του φρουρίου και του ξενοδοχείου για να προστατεύσει το άμεσο περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου. Παρ' όλα αυτά, το βραχώδες φρούριο της Sigiriya εξακολουθεί να είναι ορατό στον ορίζοντα της λίμνης Kandalama.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Kandalama Hotel είναι η είσοδός του που μοιάζει με σπηλιά. Το ξενοδοχείο τυλίγεται γύρω από έναν βράχο που σχηματίζει γωνία προς τη δυτική είσοδο, σχηματίζοντας έτσι ένα πέρασμα που μοιάζει με σήραγγα για τους τουρίστες.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από τρία κύρια τμήματα που προσκολλώνται σε έναν απότομο βράχο. Το κέντρο του συγκροτήματος περιλαμβάνει κοινόχρηστες εγκαταστάσεις, όπως πισίνες, εστιατόρια και το λόμπι, ενώ η ανατολική και η νοτιοδυτική πτέρυγα περιέχουν τα δωμάτια. Η ανατολική πτέρυγα είναι επίσης γνωστή ως πτέρυγα Sigiriya, καθώς εκτείνεται 100 μέτρα προς τα ανατολικά και προσφέρει θέα στο αρχαίο φρούριο.

Χτισμένο μεταξύ 1991 και 1994, το ξενοδοχείο αποτελεί μια από τις πρώτες προσπάθειες του Bawa για μινιμαλισμό που φέρνει την τοπογραφία σε πρώτο πλάνο. Εκτός από την τοπογραφία, ο Bawa έχει επίσης κατά νου το κλίμα της περιοχής κατά την εκπόνηση ενός σχεδίου. Κατά συνέπεια, σχεδίασε επίπεδες στέγες για το ξενοδοχείο, καθώς είναι πιο κατάλληλο για την ξηρή ζώνη της κεντρικής Σρι Λάνκα. Άλλα στοιχεία σχεδιασμού είναι επίσης αρμονικά με τη φύση όσον αφορά το χρώμα καθώς και το υλικό. Αυτά τα υλικά περιλαμβάνουν λευκούς τοίχους από σκυρόδεμα, μαύρες κολώνες και ξύλινα ή σιδερένια κιγκλιδώματα και φρεζαρίσματα.






















Μπορεί να σας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις: