Η Μαρίνα Lemmer είναι το ανεξερεύνητο στολίδι των υδατοδρομίων της Ολλανδίας

Photo by: @cee_explorer [IG]

Αν ψάχνετε για ένα κρυμμένο στολίδι στις πλωτές οδούς της Ολλανδίας, δεν έχετε παρά να κοιτάξετε τη Μαρίνα Lemmer. 

Η Lemmer Marina βρίσκεται στην καρδιά του Friesland, περιτριγυρισμένη από όμορφες λίμνες και κανάλια. Είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης για την εξερεύνηση των πλωτών οδών της περιοχής, όπως το IJsselmeer και οι λίμνες της Φρίσας. 
 
Εγκαταστάσεις: Η μαρίνα είναι εξοπλισμένη με όλες τις εγκαταστάσεις που χρειάζεται ένας βαρκάρης, όπως σύγχρονα ντους και τουαλέτες, εγκαταστάσεις πλυντηρίων και πρατήριο καυσίμων. Η μαρίνα διαθέτει επίσης ένα εστιατόριο, ένα σούπερ μάρκετ και ένα ναυπηγείο, καθιστώντας την μια βολική στάση για τους βαρκάρηδες. 
 
Τοπίο: Η περιοχή γύρω από τη Μαρίνα Lemmer είναι εκπληκτική, με γραφικές πόλεις, ανεμόμυλους και εξοχή για εξερεύνηση. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν ή να κάνουν βόλτα με ποδήλατο κατά μήκος των καναλιών, σταματώντας σε γοητευτικά χωριά κατά μήκος της διαδρομής. 

Δραστηριότητες: Η μαρίνα προσφέρει μια σειρά από δραστηριότητες για τους επισκέπτες, όπως μαθήματα ιστιοπλοΐας, ενοικιάσεις σκαφών και ξεναγήσεις. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε θαλάσσια σπορ, όπως windsurfing και kiteboarding. Πολιτισμός: Το Friesland διαθέτει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και οι επισκέπτες της μαρίνας Lemmer μπορούν να εξερευνήσουν την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής. Η κοντινή πόλη Hindeloopen, για παράδειγμα, είναι γνωστή για τις παραδοσιακές φορεσιές και τα ζωγραφισμένα έπιπλα. Η Μαρίνα Lemmer είναι ένα κρυμμένο στολίδι στις υδάτινες οδούς των Κάτω Χωρών, προσφέροντας στους επισκέπτες μια όμορφη τοποθεσία, εξαιρετικές εγκαταστάσεις και πολλές δραστηριότητες και πολιτισμό για να εξερευνήσουν. Είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε για όποιον θέλει να γνωρίσει την ομορφιά και τη γοητεία της Φρίσλανδης. 


Τα καλύτερα μέρη για να απολαύσετε νόστιμη ολλανδική κουζίνα στο Lemmer.

Αν ψάχνετε για μια γεύση αυθεντικής ολλανδικής κουζίνας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στη μαρίνα Lemmer στην Ολλανδία, είστε τυχεροί! Αυτή η γοητευτική παραλιακή πόλη φιλοξενεί πολλά εξαιρετικά εστιατόρια και καφετέριες που προσφέρουν μια σειρά από νόστιμα παραδοσιακά πιάτα.


Ένα από τα κορυφαία σημεία για ολλανδική κουζίνα στο Λέμερ είναι το εστιατόριο De Eerste Aanleg, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω στη μαρίνα και προσφέρει εκπληκτική θέα στην προκυμαία. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε κλασικά ολλανδικά πιάτα όπως το stamppot (ένα πλούσιο πιάτο με πουρέ πατάτας και λαχανικών), το hachee (ένα πλούσιο στιφάδο με μοσχάρι) και τα poffertjes (μίνι τηγανίτες που σερβίρονται με βούτυρο και ζάχαρη άχνη).

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή για ολλανδική κουζίνα είναι το Restaurant Meer van Lenten, το οποίο ειδικεύεται στα φρέσκα θαλασσινά και προσφέρει επίσης μια σειρά από παραδοσιακά ολλανδικά πιάτα. Το μενού τους περιλαμβάνει αγαπημένα πιάτα όπως kibbeling (τηγανητός μπακαλιάρος), bitterballen (τραγανά κεφτεδάκια) και erwtensoep (πηχτή σούπα μπιζελιού).

Για μια πιο χαλαρή γευστική εμπειρία, πηγαίνετε στο Cafe De Galerie, το οποίο είναι γνωστό για την άνετη ατμόσφαιρά του και τα νόστιμα ολλανδικά σνακ, όπως τα bitterballen και τα kaasstengels (μπαστουνάκια τυριού). Σερβίρει επίσης μια σειρά από σάντουιτς και σαλάτες, καθώς και μια ποικιλία από ολλανδικές μπύρες και αποστάγματα.


Όπου κι αν επιλέξετε να δειπνήσετε στο Λέμερ, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε τις νόστιμες γεύσεις και τη ζεστή φιλοξενία των Ολλανδών. 

Δραστηριότητες χαλάρωσης που μπορείτε να απολαύσετε στη Μαρίνα Lemmer και τα περίχωρά της.

Η Μαρίνα Λέμερ και τα περίχωρά της προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για χαλάρωση και αναψυχή. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας:

Ιστιοπλοΐα: Η μαρίνα είναι το τέλειο σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσετε τις όμορφες υδάτινες διαδρομές του Friesland. Νοικιάστε μια βάρκα ή κάντε μια ξενάγηση με ξεναγό και απολαύστε το εκπληκτικό τοπίο από το νερό.

Ποδηλασία: Η περιοχή γύρω από το Λέμερ διασχίζεται από γραφικά ποδηλατοδρόμια, καθιστώντας εύκολη την εξερεύνηση της υπαίθρου με δύο τροχούς. Τα ποδήλατα διατίθενται προς ενοικίαση στη μαρίνα.

Πεζοπορία: Φορέστε τις πεζοπορικές σας μπότες και βγείτε στα μονοπάτια! Η περιοχή γύρω από το Lemmer φιλοξενεί πολλά φυσικά καταφύγια και πάρκα, όπως το Drents-Friese Wold και το Εθνικό Πάρκο Weerribben-Wieden.
Ψάρεμα: Πετάξτε μια πετονιά και δοκιμάστε την τύχη σας να πιάσετε μερικά από τα τοπικά ψάρια, όπως λούτσος, πέρκα και κυπρίνος. Οι άδειες αλιείας διατίθενται στη μαρίνα.

Θεραπείες σπα: Αν χρειάζεστε λίγη περιποίηση, επισκεφθείτε ένα από τα τοπικά σπα για μασάζ ή άλλη χαλαρωτική θεραπεία. Η κοντινή πόλη Heerenveen φιλοξενεί πολλά εξαιρετικά σπα και κέντρα ευεξίας.

Παραλίες: Η ακτή IJsselmeer βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Lemmer, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια μέρα ήλιο, άμμο και θάλασσα. Η παραλία στο Workum είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, με την ευρεία έκταση άμμου και τα καθαρά γαλάζια νερά της.

Ψώνια: Αγορές: Το Λέμερ φιλοξενεί αρκετές γοητευτικές μπουτίκ και εξειδικευμένα καταστήματα, όπου μπορείτε να αγοράσετε αναμνηστικά, δώρα και τοπικά προϊόντα, όπως τυρί και κεραμικά.
Όποια κι αν είναι η ιδέα σας για χαλάρωση, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε πολλές δραστηριότητες για να απολαύσετε στη Μαρίνα Lemmer και τα περίχωρά της.

Μπορεί να σας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις: