Τα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά θαύματα της Κίνας

 Ναός Chongyuan


Η Απαγορευμένη Πόλη

Η Απαγορευμένη Πόλη σχεδιάστηκε για να είναι το κέντρο της αρχαίας, περιτειχισμένης πόλης του Πεκίνου. Περιβάλλεται από μια μεγαλύτερη, περιφραγμένη περιοχή που ονομάζεται Αυτοκρατορική Πόλη. Η Αυτοκρατορική Πόλη περικλείεται με τη σειρά της από την Εσωτερική Πόλη- στα νότιά της βρίσκεται η Εξωτερική Πόλη. Η Απαγορευμένη Πόλη παραμένει σημαντική στο αστικό σύστημα του Πεκίνου.

Βουνό Tianmen


Κάστρο Jilong 


Πυραμίδα - Κτίρια διαμερισμάτων στο Kunshan


Το Σινικό Τείχος της Κίνας


Επαρχία Guizhou

Η Γκουιζού είναι μια ορεινή επαρχία στη νοτιοδυτική Κίνα. Είναι γνωστή για τα παραδοσιακά αγροτικά χωριά της, που κατοικούνται από μειονοτικές ομάδες όπως οι Miao και οι Dong.


Πύργος της Σαγκάης


Πύργος Jiutian



Πύργος  Oriental Pearl


Fujian Tulou

Τα Fujian Tulou είναι μοναδικά κινεζικά αγροτικά κτίρια που κατασκευάστηκαν από τους κατοίκους Hakka της επαρχίας Fujian της Κίνας. Χτίστηκαν κυρίως μεταξύ του 12ου και του 20ού αιώνα. Έχουν αρκετούς ορόφους και περικλείονται από έναν παχύ χωμάτινο τοίχο. Ένας από τους κύριους στόχους, κατά την κατασκευή των κτιρίων, ήταν να παρέχουν έναν αμυντικό χώρο διαβίωσης για τους ανθρώπους Hakka. Το ανώτερο επίπεδο του Fujian Tulou διαθέτει οπές για αμυντικούς σκοπούς. Τα μεγαλύτερα από αυτά θα μπορούσαν να στεγάσουν σχεδόν 800 άτομα.


΄Πυργος Liuhe


Δίδυμες παγόδες Ήλιος και Σελήνη


Δασικός Κήπος Qiyi City 


Yellow Crane Tower 


Πύργος Shuisi

Πρόκειται για ένα ξύλινο κτίριο της εθνοτικής ομάδας Shui που βρίσκεται στην πόλη Yingshan της κομητείας Dushan. Το 24-όροφο, 99 μέτρων ύψος παραδοσιακό ξύλινο κτίριο σε στυλ Shui είναι κατασκευασμένο από ξύλο ελάτης και πεύκου χωρίς ούτε ένα καρφί.





Μπορεί να σας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις: