Tα εξωτικά νησιά Lakshadweep



Το Lakshadweep είναι ένα πανέμορφο τροπικό αρχιπέλαγος στη θάλασσα των Λακαντίβων που αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το νησιωτικό έδαφος της Ινδίας στην Αραβική Θάλασσα προσελκύει τους ταξιδιώτες με τις λευκές αμμώδεις παραλίες, τις ζαφειρένιες λιμνοθάλασσες, τους πολύχρωμους κοραλλιογενείς υφάλους που συνοδεύονται από ένα ειρηνικό και γαλήνιο περιβάλλον.


Εάν επιθυμείτε εδώ και καιρό αναζωογονητικές διακοπές στην παραλία, το Lakshadweep μπορεί να είναι το μέρος που θα σας οδηγήσει. Δεν υπάρχει έλλειψη από μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε και πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο νησί είτε με την οικογένεια είτε με φίλους. Από τις καθαρές παραλίες και τα καλά οργανωμένα θέρετρα μέχρι τα γραφικά τοπία με το άφθονο πράσινο, αυτό το κρυμμένο στολίδι της Ινδίας δημιουργεί μια τέλεια ατμόσφαιρα διακοπών για τους επισκέπτες του. Μην ξεχνάτε τα πολυάριθμα θαλάσσια σπορ και άλλες περιπετειώδεις δραστηριότητες για να κλωτσήσετε την αδρεναλίνη σας.

Είναι ένας εξαιρετικός εναλλακτικός προορισμός παραλίας όπου το κλισέ δίνει τη θέση του στο μοναδικό, η φασαρία αντικαθίσταται από την ηρεμία και το σκηνικό γίνεται μαγευτικό με κάθε έκταση της άμμου. Ας εξερευνήσουμε εικονικά τα νησιά Lakshadweep με τη λίστα με τα 10 καλύτερα τουριστικά μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στις διακοπές σας.


Παραλία Agatti 

Το νησί Agatti, μήκους 7,6 χιλιομέτρων, είναι γνωστό για την εκπληκτική ομορφιά του που συμβάλλει με την αφρόκρεμα των κοραλλιογενών υφάλων, τις γαλαζοπράσινες λιμνοθάλασσες, τις αμμώδεις παραλίες που πλαισιώνονται από φοίνικες καρύδας. Αυτό που το καθιστά ένα από τα καλύτερα τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Lakshadweep είναι η παρθένα φυσική ομορφιά του που δεν έχει ανακαλυφθεί από πολλούς. Οι μεγάλες λευκές παραλίες για να περπατήσετε, τα πράσινα ειδυλλιακά φοινικόφυλλα για να χαλαρώσετε, μια γαλήνια λιμνοθάλασσα με μυριάδες μορφές ζωής- το Agatti έχει όλα όσα χρειάζεται κανείς για απόλυτα γαλήνιες διακοπές. Η ησυχία και η γαλήνη στο νησί είναι τέτοιες που θα αναζωογονήσουν το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας.



Νησί Minicoy 

Το νησί Minicoy, τοπικά γνωστό ως Maliku, είναι η νοτιότερη ατόλη των νησιών Lakshadweep. Εκτείνεται σε μήκος περίπου 10 χιλιομέτρων και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες λιμνοθάλασσες με ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι Villingili. Εκτός από τους κοραλλιογενείς υφάλους και τις παραλίες με τους φοίνικες, αυτό που κάνει αυτό το νησί ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε στο Lakshadweep είναι η πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά. Το νησί φιλοξενεί ένα σύμπλεγμα 11 χωριών που ονομάζεται "Ava'h" και είναι γνωστό για την παραδοσιακή μορφή χορού Lava που παρουσιάζεται σε εορταστικές περιστάσεις. Ένα άλλο βασικό αξιοθέατο του νησιού είναι ο φάρος ύψους 300 ποδιών που χτίστηκε από τους Βρετανούς το έτος 1885.


Λιμνοθάλασσα Καβαράτι 

Η πρωτεύουσα της ενωσιακής επικράτειας Lakshadweep, το νησί Kavaratti είναι γνωστό για τις παρθένες λευκές παραλίες του που προσφέρουν ένα ιδανικό μέρος για θαλάσσια σπορ και ηλιοθεραπεία. Εκτός αυτού, οι όμορφες και ήρεμες λιμνοθάλασσές του είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της θαλάσσιας ζωής. Την παρθένα πολύχρωμη υποβρύχια ζωή στις λιμνοθάλασσες μπορείτε να τη δείτε μέσω σκαφών με γυάλινο πυθμένα ή κατά τη διάρκεια θαλάσσιων δραστηριοτήτων όπως καταδύσεις ή κολύμβηση με αναπνευστήρα. Αν και δεν υπάρχει μεγάλη αρχιτεκτονική κληρονομιά, αλλά ένας μακρύς κατάλογος άλλων τουριστικών σημείων όπως μουσεία και τζαμιά για να εξερευνήσουν οι άνθρωποι και να μάθουν για την ιστορία και τον πολιτισμό της.


Νησί Bangaram 

Ένα μικροσκοπικό νησί σε σχήμα σταγόνας, το νησί Bangaram προσφέρει καταπληκτικές ευκαιρίες στους επισκέπτες του για να ζήσουν μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Το νησί αναφέρεται συχνά ως ένας παράδεισος που προσελκύει τους φυσιολάτρες και τους ταξιδιώτες με τις παρθένες παραλίες του που είναι γεμάτες φοίνικες, τις γαλάζιες λιμνοθάλασσες και τα κρυστάλλινα νερά που είναι ιδανικά για θαλάσσιες δραστηριότητες. Οι άνθρωποι συνήθως περνούν περίπου 4-5 ημέρες στο νησί για να το εξερευνήσουν πλήρως και να αφεθούν στην ειρηνική του ατμόσφαιρα. Εκτός από τον κατάλογο με τα μέρη που αξίζει να δείτε, αυτό το νησί Lakshadweep είναι δημοφιλές μεταξύ των τουριστών επειδή είναι το μοναδικό νησί όπου επιτρέπεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ.


Νησί Καλπένι 

Η κατοικημένη ατόλη των νησιών Lakshadweep, το Kalpeni περιβάλλεται από μια τεράστια λιμνοθάλασσα εντυπωσιακής ομορφιάς. Επιπλέον, η μαγευτική θέα του ηλιακού φωτός που πέφτει στα αστραφτερά νερά εγγυάται ότι θα σας αφήσει έκπληκτους. Εξαιτίας αυτού, το νησί έχει μια εκπληκτική ομοιότητα με τις Μαλδίβες και μπορεί δικαίως να χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα τουριστικά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στο Lakshadweep. Το Καλπένι είναι διάσημο για το μαγευτικό τοπίο του με τρία μικρά νησάκια - Thilakkam, Pitti και Cheriyam. Έχει μήκος μόλις 2800 μέτρα και μπορεί εύκολα να καλυφθεί με μια σύντομη βόλτα. Οι ανέγγιχτοι κοραλλιογενείς ύφαλοί του με την αυτόχθονη θαλάσσια ζωή προσφέρουν ένα τέλειο σημείο για κολύμπι με αναπνευστήρα.


Νησί Andrott 

Το Andrott ή Androth είναι ένα κατοικημένο νησί στο Lakshadweep που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ατόλη και είναι γνωστό για τον τάφο του Αγίου Ubaidullah στο τζαμί Juma και τα αρχαία βουδιστικά ερείπια. Αν είστε λάτρεις της ιστορίας, το νησί Androth είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στο Lakshadweep για εσάς. Εκτός αυτού, το καλύτερο μέρος του νησιού είναι η παρθένα φυσική ομορφιά του, καθώς δεν επιτρέπει καμία εμπορική δραστηριότητα σε αντίθεση με ορισμένα από τα άλλα διάσημα νησιά του Lakshadweep. Ο καλύτερος τρόπος για να βιώσετε την ωμή, ανέγγιχτη ομορφιά του νησιού είναι να χαλαρώσετε στις παραλίες που είναι γεμάτες φοίνικες.


Καταφύγιο πουλιών Pitti 

Μια σε μεγάλο βαθμό βυθισμένη ατόλη στην ίδια όχθη του νησιού Amini, το Pitti ή Pakshipitti είναι ένα κατοικημένο κοραλλιογενές νησάκι. Το νησί είναι σημαντικός κόμβος ωοτοκίας για πελαγικά πουλιά, όπως το μεγάλο κορυφοβούνι, το καφετί γλαρόνι και το καστανόγλαρο. Το νησί ανήκει στον δήμο Kavaratti Island και έχει ανακηρυχθεί διάσημο καταφύγιο πουλιών, λόγω της παρουσίας περίπου 75 ειδών πουλιών που κατοικούν σε αυτό. Εκτός του ότι είναι ένα από τα διάσημα μέρη που πρέπει να δείτε στο Lakshadweep για τους λάτρεις της φύσης, είναι επίσης ένα διάσημο σημείο παρατήρησης πουλιών.


Νησί Kadmat 

Γνωστό και ως νησί του κάρδαμου, το Kadmat είναι ένα όμορφο κοραλλιογενές νησί που ανήκει στην υποομάδα Amindivi των 36 ατόλων στο Lakshadweep. Με μήκος 9,3 μ., το νησί είναι ένα από τα δημοφιλή τουριστικά μέρη του Lakshadweep, γνωστό για τις γαλάζιες λιμνοθάλασσες με την έντονη θαλάσσια ζωή και τις μεγάλες αμμώδεις παραλίες. Εξαιτίας αυτού, το Kadmat είναι ένα διάσημο σημείο για θαλάσσιες δραστηριότητες όπως βαρκάδα, κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις. Οι επισκέπτες του νησιού μπορούν επίσης να απολαύσουν μερικά ψάρια που αλιεύονται τοπικά, καθώς η αλιεία είναι η κύρια πηγή εσόδων του νησιού.


Νησί Amini 

Το μικρό κατοικημένο νησί σε οβάλ σχήμα της ενωσιακής επικράτειας Lakshadweep είναι γνωστό για την αποικιακή του προβολή εκτός από τη φυσική του ομορφιά. Κάποτε αποτελούσε σημείο της εμπορικής διαδρομής μεταξύ Κεϋλάνης και Περσικού Κόλπου, αλλά σήμερα αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Ως ένα από τα διάσημα τουριστικά σημεία του Lakshadweep, το Amini φιλοξενεί μερικούς από τους πιο όμορφους κοραλλιογενείς υφάλους και λιμνοθάλασσες που έχει να προσφέρει το αρχιπέλαγος της Ινδίας στους επισκέπτες του. Έχει μήκος μόλις 3 χιλιόμετρα και πλάτος πάνω από ένα χιλιόμετρο, επομένως μπορεί να εξερευνηθεί πλήρως σε μία ή δύο ημέρες.


Νησί Thinnakara

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό στον κατάλογο των διάσημων τουριστικών σημείων του Lakshadweep είναι το νησί Thinnakara. Αυτό το μαγευτικό νησί είναι ένα από τα πολλά ακατοίκητα νησιά που είναι γνωστά για τις όμορφες γαλάζιες λιμνοθάλασσες, τις λευκές αμμώδεις παραλίες, τα ζωντανά κοράλλια, τα φυσικά τοπία και την απέραντη γαλάζια θάλασσα. Η παραμονή στο νησί Thinnakara είναι σαν μια ιδιωτική νησιωτική εμπειρία με θαλάσσιες δραστηριότητες, αποτελώντας τον τέλειο προορισμό διακοπών των ονείρων σας με ανέγγιχτο φυσικό μεγαλείο.


Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι υπάρχει περιορισμένη συνδεσιμότητα στο νησί λόγω της απουσίας κατοίκων και της σπάνιας τηλεφωνικής υπηρεσίας. Επομένως, πηγαίνετε προετοιμασμένοι.


Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Lakshadweep

Αν και τα νησιά Lakshadweep προσκαλούν τουρίστες όλο το χρόνο, οι μήνες από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο θεωρούνται ευνοϊκοί. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών κυμαίνεται μεταξύ 22 και 33 βαθμών Κελσίου που είναι ιδανική για δραστηριότητες στην παραλία και στο νερό.














Μπορεί να σας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις: