To Αρχαίο χωριό Tuyoq χρησιμοποιεί σύστημα άρδευσης 1000 ετών

Το Tuyoq είναι ένα αρχαίο χωριό όαση στο Turpan, Xinjiang, Κίνα. Παρά το εχθρικό περιβάλλον της ερήμου Taklimakan, ένας πλούσιος πολιτισμός με βάση τη γεωργία κατάφερε να αναδυθεί και να αναπτυχθεί σε αυτό το ξηρό, αλλά εύφορο χωριό όαση. Αυτό το αρχαίο χωριό περιέχει κτίρια από λασπότουβλα σχεδόν 1000 ετών στο αρχιτεκτονικό στυλ των Ουιγούρων.

Το χωριό είναι διάσημο για τα σταφύλια manaizi που φημίζονται για το ότι είναι γλυκά και χωρίς κουκούτσια. Προκειμένου να ποτίζουν τους τεράστιους αμπελώνες τους, οι αρχαίοι Tuyoq ανέπτυξαν μια υπόγεια μέθοδο άρδευσης που ονομάζεται karez ή qanat. Το νερό εξακολουθεί να ρέει από τα αρχαία κανάλια κάτω από την περίφημη κοιλάδα των σταφυλιών για να μπορέσει να καλλιεργηθεί η άγονη έρημη γη.

Σύμφωνα με την πεποίθηση, το χωριό Tuyoq περιλαμβάνει τον τάφο του πρώτου Ουιγούρου που ασπάστηκε το Ισλάμ. Επίσημα αποκαλούμενος Τάφος Hojamu, αυτό το νεκροταφείο από τούβλα με λάσπη μετέτρεψε επίσης το χωριό σε τόπο προσκυνήματος για τους Ουιγούρους για αιώνες.

Βρίσκεται στην αυτόνομη περιοχή των Ουιγούρων της Xinjiang, τα σύνορα της πόλης Turpan περιέχουν το δεύτερο ή τρίτο χαμηλότερο βύθισμα στον κόσμο με βάθος -154 μέτρα. Είναι επίσης μία από τις πιο ζεστές και ξηρές περιοχές στον κόσμο.



















Μπορεί να σας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις: