Αγρότης έχτισε χειροποίητο σπίτι Χόμπιτ σε 11 χρόνια

 Στη δεκαετία του 1980, ένας αγρότης και καλλιτέχνης ονόματι Colin Stokes αγόρασε ένα χωράφι στην ύπαιθρο του Wiltshire για την αποθήκευση σανού και άλλων προμηθειών. Στη συνέχεια, άρχισε να χτίζει έναν ορθογώνιο αχυρώνα αποθήκευσης σανού χρησιμοποιώντας τεχνικές τοιχοποιίας με ξηρή πέτρα, προτού στερεώσει τους τοίχους με σκυρόδεμα. Ωστόσο, δεν άφησε το κτίριο με τους τέσσερις τοίχους που χρειάστηκαν έντεκα χρόνια για να χτιστεί και άρχισε να το επεκτείνει. Ως αποτέλεσμα, ο αχυρώνας πήρε μια μορφή που θύμιζε τα σπίτια από το Χόμπιτ. Πρόσθεσε επίσης όμορφα χειροποίητα βιτρό παράθυρα σε αυτό το χειροποίητο σπίτι χόμπιτ. Αυτά τα παράθυρα είχαν συμβολικές σημασίες. Δηλαδή, αντιπροσώπευαν τέσσερις εποχές καθώς και τέσσερα κλασικά στοιχεία, δηλαδή τη γη, τον αέρα, τη φωτιά και το νερό.


Ο Στόουκς είπε ότι αρχικά σχεδίαζε να χτίσει έναν αχυρώνα για την αποθήκευση σανού, αλλά στη συνέχεια "παρασύρθηκε λίγο". Έτσι, ο αχυρώνας έγινε τελικά το χειροποίητο σπίτι χόμπιτ που υπάρχει σήμερα.


Ο Stokes δήλωσε ότι προτιμούσε να χτίσει έναν πιο σύνθετο αχυρώνα με πυργίσκους και περιστεριώνες από έναν μέτριο αχυρώνα. Τώρα εκτρέφει πρόβατα, πουλερικά και κουνέλια angora, αλλά ο αχυρώνας φιλοξενούσε επίσης αρκετά πτηνά, συμπεριλαμβανομένης μιας κουκουβάγιας. Παρ' όλα αυτά, μετά τη δημιουργία του Forest Marble κοντά στη γη του Stokes, ο ίδιος αισθάνθηκε άβολα με όλα τα φορτηγά και αποφάσισε να πουλήσει τον αχυρώνα το 2000.








Image Credit: dailymail.co.uk- Dan Circa


Μπορεί να σας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις: