H φυλακή Pentridge μετατρέπεται σε ξενοδοχειο (Adina Hotel).

 

Η TFE Hotels εγκαινιάζει επίσημα τις εγκαταστάσεις του Pentridge στην 26η επέτειο του κλεισίματος της φυλακής


Στην 26η επέτειο του κλεισίματος της φυλακής Pentridge, η TFE Hotels εγκαινίασε επίσημα το ξενοδοχείο Adina με 106 δωμάτια, το wine bar Olivine, το εστιατόριο North & Common, τον χώρο εκδηλώσεων Chapter Place και το αστικό καταφύγιο The Interlude, και γιόρτασε τη μετατροπή του χώρου σε έναν περίβολο εστίασης και ψυχαγωγίας αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.



Κατά τη διάρκεια της ανάπλασης του ιστορικού χώρου του Pentridge, πολλά σπάνια πανοπτικά βρέθηκαν κάτω από τις παλιές αυλές άσκησης των φυλακών. Χτισμένες τη δεκαετία του 1850 και σε σχήμα τροχού, ήταν γνωστές ως αυλές αερισμού, όπου οι κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένου του διαβόητου bushranger Ned Kelly, είχαν τη δυνατότητα να ασκούνται μία ώρα την ημέρα σε απομόνωση. Μόνο οκτώ γνωστές αυλές αερισμού αυτού του στυλ υπάρχουν ακόμη στον κόσμο, και τρεις από αυτές στο Pentridge.


Το εστιατόριο North & Common, με επικεφαλής σεφ τον Mark Glenn στο τιμόνι, θα ανοίξει για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου αυτή την εβδομάδα και θα ανοίξει επίσημα για το κοινό στις 10 Μαΐου.





Το wine bar Olivine, το οποίο άνοιξε τον περασμένο μήνα, παρουσιάζει την προσαρμοστική επαναχρησιμοποίηση πρώην κελιών φυλακών, τα οποία έχουν μετατραπεί σε ένα κομψό και εκλεπτυσμένο wine bar με μια πόρτα κελαριού που περνάει και άνετους θαλάμους. Μοντέρνο και εκλεπτυσμένο, το Olivine χωράει 100 άτομα και διαθέτει μια λίστα κρασιών με περισσότερες από 500 ετικέτες από τοπικούς και διεθνείς παραγωγούς, την οποία έχει επιμεληθεί ένας από τους πιο συναρπαστικούς σομελιέ της Αυστραλίας, ο Wine Curator, Liinaa Berry.


Η ανάπλαση του 170 ετών χώρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα αποκατάστασης από μπλε πέτρα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Αυστραλία και ένα από τα μόλις 40 έργα μετατροπής ξενοδοχείων φυλακών παγκοσμίως. Μοναδικό επίκεντρο της ανάπλασης είναι το The Interlude, το πρώτο αστικό καταφύγιο ευεξίας στον κόσμο σε μια μετατραπείσα φυλακή.


Το The Interlude, το οποίο διαθέτει 19 αποκλειστικές σουίτες πολιτιστικής κληρονομιάς, καθεμία από τις οποίες δημιουργήθηκε από 4 έως 5 αυθεντικά κελιά με θολωτές οροφές από τούβλα, αυθεντικές πόρτες κελιών και τοίχους από μπλε πέτρα, αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμαστικές διαμονές τους επόμενους μήνες.

Μπορεί να σας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις: